About

Hrana je čista ljubezen. Je način življenja in druženja.  Ob njej spoznavamo nove ljudi in se družimo s tistimi, ki jih poznamo že dolgo. Lahko je komplicirana ali preprosta, draga ali poceni.  Pomembno je, da je iskrena.

Mislim, da je hrana pomemben del kulture  vsakega naroda. Super se mi zdi, da lahko od Japoncev posvojimo sushi in od Škotov viski, nepotrebno pa je, da prihaja česen s Kitajske, ker prav lepo uspeva tudi pri nas. Vedno me zanima od kje in od koga dobim sestavine, ki jih poskušam  sprementiti v jedi tako, da ohranijo svoje najboljše lastnosti. Ponavadi s čim manj kompliciranja.  Super sveža orada ne potrebuje  drugega kot ščepec soli in malo olivnega olja, da je popolnoma perfektna. Vsako, še tako osnovno jed, poskušam narediti sam, ker je neverjetno zanimivo eksperimentirati in ugotavljati kako stvari nastanejo in vedeti kaj je v hrani, ki jo uživaš.

Poleg  hrane pa seveda spada tudi vino.  Zanima me celotna njegova zgodba od zemlje do kozarca. Vpliv zemlje, sonca, dežja, lune…  in trud vinarja.  Tako dobimo vina, v katerih je zapisan čas in prostor v katerem so nastala.  Lahko  so mlada in sveža  ali stara in uglajena, važno je, da imajo karakter,  da razmišljamo ob kakšni hrani in v čigavi družbi jih bomo popili.

O tem se bo pisalo, fotkalo in kuhalo na tem blogu.

info@bratinov.si