MARTINOV

by bratinov

IMG_0525

IMG_0528

 

Juha brez fotke : )

IMG_0542

IMG_0543

asistentke2Nepogrešljivi asistentki.

Bratinov je nazaj! Zadnje čase je sicer internetni del naše produkcije malo sameval, smo pa vmes precej stvari skuhali in zakuhali. V marinadi imamo dosti novih in zanimivih projektov, o katerih boste še obveščeni v kratkem.

Med drugim smo pri naši matični vinski kleti – Pasji Rep zakuhali Martinovo večerjo za 17 lačnih gurmanov. To je sicer za eno resno kuhinjo precej skromna številka, za one-man-band z običajno domačo kuhinjsko infrastrukturo pa zna biti že kar problem. Zato se je ekipa povečala še za dve pridni asistentki in večerjo smo speljali brez večjih težav.  So pa fotke tokrat bolj dokumentarne, ker se je, po pravici povedano, zelo težko simultano ukvarjati z brbotajočimi lonci, kupom krožnikov in še fotoaparatom naenkrat. Na račun tega je tudi juha na žalost ostala nedokumentirana. So pa ocenjevalci povedali, da je bila dobra in mi jim verjamemo. Meni je bil sestavljen maksimalno sezonsko, saj smo večino sestavin (razen pršuta in telička seveda) nabrali kar na vrtu.

Začeli smo “na izi” in kot se za Martinovo spodobi, z mladim vinom – lahek rose iz modrega pinoja je pospremil kruhke iz rdeče pese, polnjene s kremo iz skute, parmezana in svežih zelišč. Nadaljevali smo z malo bolj konkretno jesensko solato – pisan radič, pršut, hruška, croutonsi in preliv iz medu, balzamičnega kisa in olivnega olja. Za toplo predjed je sledila juha iz korenja, jabolk in muškatne buče, začinjena z ingverjem, na vrh pa smo dodali še žlico kreme iz pancete. Za grand finale smo počasi spekli kot puterček mehke telečje krače in jih servirali s pirejem rdečega zelja, hrustljavim krompirjem in korenjem z maslom ter timijanom. Potem smo naredili en kratek voden ogled po Pasjerepnih barikih in zaključili s sladico – kozarce smo napolnili z na kocke narezanimi, praženimi topazi, jih prelili z mascarpone kremo in na vrh nasuli še cimetov crumble.

Super je bilo! Obeta se še kakšna podobna zadeva, naslednjič mogoče v
Ljubljani. Kdo se javi? : )