PIVSKI MUFFINI

by bratinov

IMG_2867

IMG_2873

IMG_2852

IMG_2809

IMG_2901

IMG_2924

IMG_2937

Kaj imajo skupnega pivo in muffini? Veliko več, kot si lahko predstavljate. Poleg tistih lepih, pisanih, z barvnimi mrvicami posutih muffinov, ki jih pečejo luštne gospodične v pikastih predpasnikih, obstajajo tudi taki konkretni, s panceto in sirom, ki gredo odlično s pivom in bi jih brez sramu zamešal tudi kakšen bradati viking.

Mufini z domačo panceto in Nanoškim sirom (količine za 12 muffinov)
-150 g moke
-150 ml mleka
-2 jajci
-dve žlici stopljenega masla
-žlička pecilnega praška
-Nanoški sir
-panceta (najboljša bo kakšna domača, rahlo dimljena)
-ščep timijana
-sol

V posodi gladko zamešamo stopljeno maslo, moko, mleko, jajčna rumenjaka, pecilni prašek, sol in timijan. Na koncu dodamo še na majhne kocke narezan sir in panceto. V drugi posodi beljaka stepemo v sneg in ga previdno vmešamo v maso. Razporedimo jo v modelčke za muffine in pečemo cca. 15 min pri 180°C. Počakamo, da se malo ohladijo, med tem pa si že lahko nalijemo kozarec zasluženega piva. Tokrat smo sprobali eno zelo zelo dobro dimljeno zadevo iz pivovarne St Peters - Suffolk Smokey. Perfektno pivo za ljubitelje Laphroaig-a in ostalih smokey singlemaltov.